![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]() Kırmızı Başlıklı Kız Pastası: Pandispanya İçin: 100gr tereyağı ya da eşit miktarda sıvıyağ 150gr toz şeker 3 yumurta 150gr un 1 paket kabartma tozu 2 aş kaşığı kakao 1 su bardağı komposto vişne (suyu süzülmüş) Krema için: 1,5 lt süt 1 aş kaşığı limon suyu 2 paket vanilya 3 aş kaşığı toz şeker 2 paket krema 2 paket krema sertleştirici 2 bardak vişne kompostosu suyu (veya vişne suyu) 2/3 paket vanilyalı puding 8 vişne tanesi Hazırlanması: Pastayı servis yapacağınız günden 3 gün önce 1,5lt sütü pak bir kaba koyup üzerine 1 aş kaşığı limon ek edin. Kabın üzerini streçle kapatıp oda sıcaklığında 2 gün bekletin. 2 gün sonra sütü bir tencereye alıp orta hararetli ateşte yarım saat -süt tamamen kesilene kadar- ısıtın. Süt kesilince ılınmasını bekleyin. Bir kevgiri geniş bir kaseye oturtun, kevgire birkaç kat kağıt havlu serin ve süt kesiğini kevgire alın. Üzerini yine streçleyip buzdolabında bir gece bekletin. Pandispanyayı hazırlamak için vişne ve kakao hariç tüm malzemeleri karıştırın. Karışımın yarısını yağlanmış kek kalıbına dökün. Kalan yarısına kakao karıştırın ve yalın hamurun üzerine dökün. En üste vişneleri serpip 175C fırında keki pişirin. Bu arada kremayı krema sertleştirici ile çırpın. Yoğurt kıvamına gelen süt kesiğini şekerlerle karıştırıp yavaş yavaş kremaya ek edin. Kremanın bir kısmını süsleme için ayırın. (ayırdığınız kremayı dolaba kaldırın) Kek pişip soğuyunca kalıptan çıkarıp servis tabağına alın. Kek kalıbınızın halkasını yine geçirip kremayı kekin üzerine yayın. Bu halde 4-6 saat buzdolabında soğutun. Servisten 1 saat önce pudingi vişne suyu ile pişirin. İyice soğutup kremanın üzerine yayın. Ayırdığınız krema ve vişnelerle üzerini süsleyin. Afıyet Olsun... |