![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
Malemeler:
2 su bardağı göce tarhanası6 su bardağısoğuk su2 çorba kaşığı tereyağı1 tatlı kaşığı salça1-2 diş sarımsaktuz, kırmızıbiberYapılışı: tarhanayı alıp biraz soğuk su ile yıkat.soğuk su koyup altını yakın su biraz ılıyınca kapatın.tarhana topakları biraz suda bekleyince yumuşuyor.onları elinizle iyice ezin.Sonra tencerenin altını açın karıştırarak pişirmeye başlayın.koyulaşmaya başlayınca biraz daha su ek edip karıştırmayı bırakın.Tuzunu katın. kaynadıkca göceler yumuşuyor.Pişmesine yakın içine sarımsakları dövup ek edin.Üzerine salçalı kırmızıbiberli yağ kavurup dökün. |