![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
»-(¯`v´¯)-»H.B.L -Tv Fransız Sofrasına HOŞ GELDİNİZ»-(¯`v´¯)-»H.B.L Tv size Fransız sofrasını sunmaktan şeref duyar..
*¨^¨* Çorbalar *¨^¨* Fransız Soğan Çorbası Malzemeler 4 soğan (ince doğranmış) , 50 g (1 çorba kaşığı) tereyağı veya margarin , 50 g rendelenmiş peynir , 1,5 litre su , tuz ve karabiber , 4 dilim ekmek , sıvı yağ (kızartmak için) , 2 çorba kaşığı (30) ml mısır unu Hazırlanışı Küçük küçük doğranmış soğanları tencerede altın rengi olana kadar kavurun. Ateşten alın ve biraz soğutun. Üzerlerine 1,5 litre soğuk su dökün. Tuz ve karabiberi koyun. Kapağı kapatarak basıncı en yüksek dereceye ayarlayın. 5 dakika pişirin. Basıncı yavaş yavaş düşürün. Karışımı, biraz suyla karıştırılmış 2 çorba kaşığı (30 ml) mısır unuyla koyultun. kızartma tavasında birkaç dilim ekmeği kızartın. Her bir dilimi dörde bölün. Ekmekleri bir çorba servis kasesinin dibine yerleştirin ve üzerlerine çorbayı boşaltın. Rende peyniri serpin. Çorba kasesini sıcak fırında birkaç dakika ısıtın ve servis yapın. *¨^¨* Soslar *¨^¨* Yeşil Sos Malzemeler 1/2 bardak (125 ml) tuzlu tereyağı , 1/2 limonun suyu , 1 diş dövülmüş sarmısak , 2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz ve dereotu, tarhun Hazırlanışı Eritilmiş tereyağını, sarmısağı, limon suyunu ve maydanoz, dereotu ve tarhunu iyice karıştırın. Metrdotel Sosu Malzemeler 1/2 bardak (125 ml) tereyağı , 1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz , birkaç damla limon suyu , tuz ve karabiber Hazırlanışı Tereyağı ile maydanozu, limon suyunu, tuz ve karabiberi bir kapta iyice karıştırın.Izgaralarla beraber servis yapabilirsiniz. Sos Bourguignonne Malzemeler 2 tane soğan , 1 diş sarmısak , 30 g (3 çorba kaşığı) un , 30 g (1/2 çorba kaşığı) tereyağı , 10 cl (2 Tatlı kaşığı) et suyu , 15 cl (1/2 kahve fincanı) kırmızı şarap , 1 dal taze kekik , tuz ve karabiber Hazırlanışı Soğanı ince ince doğrayın. Sarmısağı dövün. Tereyağı ile beraber Armatal (26 cm) tencereye koyun. Hafif ateşe alın. 2 dakika sonra, unu ek edin ve 3 dakika daha kaynatın. Kırmızı şarabı, et suyunu, kekiği, tuzu ve karabiberi ekleyin ve miktar yarıya inene kadar pişirin. Arzu ediyorsanız servis yapmadan önce süzgeçten geçirin. *Bu sosu balıkla servis yapmak istediğiniz takdirde, et suyu yerine balık suyu kullanmanız gerekir. *¨^¨* Garnitürler *¨^¨* Fransız Usulü Bezelye Malzemeler 500 g dondurulmuş bezelye , 5 marul yaprağı , 1 ak soğan , kekik , 25 g (1/2 çorba kaşığı) tereyağı , tuz , karabiber Hazırlanışı Marul yapraklarını ince şeritler halinde doğrayın. Soğanı doğrayın. Bezelyeleri, marulu, soğanı ve kekiği buğu kabına koyun ve 15 dakika pişirin. Tereyağı, tuz ve karabiber ek ederek servis yapın. Kızarmış Mısır Malzemeler 4 tane mısır , 30 g (1/2 çorba kaşığı) tereyağı , 30 g (2 çorba kaşığı) un , 0.5 litre süt , tuz ve karabiber Hazırlanışı Mısırları eritilmiş tereyağına bulayın. Sık sık çevirerek 10 dakika kadar kızartın. Üzerlerine karabiber serperek servis yapın. *¨^¨* Ana Yemekler *¨^¨* Körili Somon Kebabı Malzemeler 800 g taze somon , 20 tane büyük karides , 2 limon , 1 Tatlı kaşığı köri , 1 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı , tuz ve karabiber Hazırlanışı Balıkları 3cm'lik küpler halinde doğrayın. Limonları dilimleyin. Karidesle başlayıp karidesle bitirerek malzemeyi sıra ile şişlere dizin. Üzerlerine eritilmiş tereyağı sürün ve köri serpin. Tuz ve biberini de ektikten sonra yaklaşık 15 dakika pişirin. Fesleğenli Bonfile Malzemeler 150 g bonfile , bir diş dövülmüş sarmısak , kıyılmış maydanoz , tuz ve karabiber HazırlanışıBonfilelerin her iki taraflarını da 3'er dakika Excelio'da pişirin. Pişirme süresinin yarısında dövülmüş sarmısağı, maydanozu, tuz ve karabiberi üzerlerine sürün ve pişirmeye devam edin. Domatesli Balık Malzemeler Elektrikli tencere fonksiyonu : , yaklaşık 800 g ak etli balık (parçalara bölünmüş) , 1 soğan , 2 çorba kaşığı zeytinyağı , 200 g domates , 350 ml ak şarap , defne yaprağı, kereviz yaprağı, taze kekik ve maydanoz , 2 çorba kaşığı un , 40 g (1 çorba kaşığı) tereyağı , 2 diş sarmısak , karabiber Hazırlanışı Balık ve doğranmış soğanları zeytinyağında Astucio'da konum 3'te biraz çevirin. Tuz, biber ve domatesleri ek edin. İyice karıştırdıktan sonra ak şarap, defne yaprağı, kereviz yaprağı, taze kekik ve maydanozu koyun. Kapağını kapatın ve konum 2'de 20 dakika pişirin. Öte yandan, unu, tereyağını ve dövülmüş sarmısağı karıştırın. Balıkları çıkarıp bir servis tabağına alın. Kalan suyun üzerine tereyağlı karışımı dökün. Tuz ve biber ekledikten sonra, sosun biraz kaynayarak azalmasını sağlayın. Bu sosu balığın üzerine boşaltın ve servis yapın. Kalamar Yahnisi Malzemeler Elektrikli tencere fonksiyonu: , 24 tane kalamar , 2 çorba kaşığı zeytinyağı , 1 diş dövülmüş sarmısak , 6 çorba kaşığı vermut , 2 limonun suyu , 1 tutam safran , tuz ve karabiber , 1 demet taze kişniş HazırlanışıKalamarları temizleyin, yıkayın ve kurulayın. Astucio'ya koyun ve konum 3'te, yağ ve dövülmüş sarmısak karışımında kızartın. Tuz ve biberini koyduktan sonra vermutu ek edin. Limon suyu ve safran ile beraber 2 bardak su koyun. Kapağını kapatın ve konum 2'de 10 dakika kadar pişirin. Pişmiş kalamarlardan her tabağın ortasına bir miktar koyarak üzerlerini çok ince kıyılmış kişniş ile süsleyin. |