![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
2 tane büyük boy közlenmiş patlıcan
3 tane büyük boy közlenmiş domates 4 tane közlenmiş sivri biber 4-5 diş sarımsak 2-3 çorba kaşığı nar ekşisi tuz zeytinyağı Közlenmiş patlıcan,domates ve biberlerin kabukları soyulur.Közlenmiş sebzeler bir tahta üzerinde olabildiğince küçük küpler halinde doğranır ve çukur bir kaba alınır. 3-4 diş ezilmiş sarımsak, tuz ve bolca zeytinyağı kaba ek edilir ve sebzelerin dağılmamasına dikkat edilerek karıştırılır. Tabaklara üstü bir kaşık sırtı yardımıyla düzlenerek servis edilir. Her servis tabağının üzerine de nar ekşisi gezdirilir. İstenirse nar ekşisi karışımın içine de ek edilebilir. Ancak abugannuşun rengini koyulaştıracaktır. |