![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
2 su bardağı inca bulgur
1 çay bardağı irmik 1 yumurta 1 çay kaşığı dolusu tuz 1 su bardağı sıcak su 5 tane kırmızı domates yarım çay bardağı sıvı yağ isteğe göre az baharat maydanoz arzuya göre sarmısak ince bulgur,irmik ve tuz karıştırılır ve 1 su bardağı sıcak su ile ıslanır ve 15 dakika bekletilir. daha sonra yumurta eklenir ve yoğrulur. köftalar dağılmayacak şekilde iyice yoğrulur ve bilye büyüklüğünde yuvarlanır. bu işlem bittikten sonra tencerede kaynamakta olan suya atılır ve haşlanır. bir tarafta haşlanırken diğer tarafta domatesler soyulur. yağda sarmısak ve domatesler birlikte pişirilir. baharatlar eklenir. tuzu unutmayalım. altını kapattıktan sonra bolca maydanoz doğranır. doğal pek abrtmayalım bolluğunu. haşlanan köfteler süzülür ve karışıma katılır. |