![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
3 su bardağı pirinç
yeterince su 1 bütün tavuk 2 çorba kaşığı pul biber acı sevenler için 1 çorba kaşığı kırmızı toz biber 1 tatlı kaşığı kekik 1 tatlı kaşığı nane 1 çay kaşığı tarçın 1 tatlı kaşığı karabiber 2 tutam safran tavuğu suyu az kalacak şekilde haşlıyoruzhaşlanmış tavuğu kıyı alıp sogumasını beklerken pilavımızı pişiriyoruz pişirirken içine safranı koyuyoruz soğumuş tavuğumuzu küçük parçalara ayırıp derin bir wook tawada az zeytin yagıyla ezerek kavuruyoruz içine baharatlarımızı karıştırıp tahta kaşığın ucuyla iyice eziyoruz. pişirmiş oldugumuz pilavı biraz dinlendirdikten sonra pilavın yarısını kare bır borcama koyup üstünede tavugumuzu bosaltıp kalan pilavıda üstüne döküp bastırıyoruz ve 3 dakıka dınlendıkten sonra servis tepsisine aksi cevırerek servıse sunuyoruz afiyet olsun |