![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
Bakla içi ile farklı bir tat deneyin..
4 Kişilik Malzeme 160 gr(1 ölçü kabı) kuru bakla içi 1 tane orta boy iri doğranmiş kuru soğan 1 tane küçük boy halka halka doğranmış havuç 1 aş kaşığı doğranmış dereotu 1 aş kaşığı zeytinyağı deniz tuzu kaliteli sızma zeytinyağı Hazırlanışı 1) Bakla içini iyice yıkayın ve bir gece suda bekletin. Ertesi gün, favayı pişireceğiniz tencereye baklaları, soğanı, havucu ve bir aş kaşığı zeytinyağını koyun. Üzerine 650 ml (2,5 ölçü kabı) soğuk su ekleyin. Baklalar yumuşayana ve neredeyse suyunu çekene kadar haşlayın. 2) Haşlanan karışımı, içinde kalan su ile beraber sabit blendırın içine ekleyin. Pürüzsüz olana kadar püre haline getirin. Tuz ayarını yapın. 3) Servis ayarını yapacağınız bir kabın içine püre halindeki favayı koyun, bıçakla düzleştirin. Kaliteli sızma zeytinyağını üzerinde gezdirin. Buzdolabına koyun ve soğuyup, sertleşene kadar bekletin. Dereotuyla süsleyin ve limonla servis yapın. |