![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
Malzemeler
2 su bardağı un ( 3 su bardağı kadar kebekli ve ak un karışımı kullandım, un miktarı değişebiliyor) yarım paket kabartma tozu 50 g tereyağı ( 3 kaşık zeytinyağı kullandım) 1 su bardağı buzlu su tuz 1 yumurta sarısı üstüne sürmek için susam (dilerseniz çörek otu ve haşhaş da kullanabilirsiniz) Yapılışı Yağ ve yumurta sarısını biribirine yedirip suyu ekleyin .Sert bir hamur elde edene kadar un eklemeye devam edin. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye, çubuk şeklini verip yumurta beyazı sürdüğünüz ve susam serptiğiniz krakerleri dizip önceden ısıtılmış , hararetli fırında (230 C de ) pişirin. Ben hamurun bir kısmına ince çubuk şekli verdim, kıtır kıtır oldular. Kalanına daha kalın boru şekli verdim. Her ikisini de beğendim. Denemenizi tavsiye ederim |