![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
neticede erkeğin kalbine giden yol boğazından geçer
ton balığı salatası 4 kişilik. Malzemeler: 1 kutu ton balığı konservesi 4 tane iri dolmalık biber 1 tane küçük soğan 4 çorba kaşığı mayonez 4 tane salatalık turşusu Tuz Karabiber 1 çay bardağı çiğ krema HAZIRLANIŞI : Ton balığını küçük doğrayın. Küp şeklinde doğranmış soğan mayonez çiğ krema ince doğranmış turşu tuz ve karabiber ek edin. Tahta kaşık ile karıştırın. Dolmalık biberleri yıkayıp çekirdeklerini çıkartın. Biberlerin içine ton balıklı salatayı doldurun. Doldurulmuş biberleri dilimleyip servis tabağına dizin. Domates ve limon dilimleri ile süsleyip servis yapın. Meyve Salatasi 3 Tane armut 3 Tane elma 2 Tane şeftali 2 Tane kivi 1 Tatlı kaşığı limon suyu(yada portakal suyu) 1 çay kaşığı düşük kalorili şeker(isteğe bağlı) 1 çorba kaşığı kıyılmış koz içi(yada fındık 3 dal taze nane Yapılışı:Meyvaların kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın ve derin bir salata kabına alın. . Küçük bir kabın içerisinde limon suyu ve şekeri karıştırıp meyvaların üzerine dökün . Kıyılmış koz ve nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın BAHARATLı TUNA SALATASı MALZEMELER (6 kişilik) 3 bardak haşlanmış Amerikan pirinci Yarım su bardağı bezelye 200 gr ton balığı 1 çorba kaşığı doğranmış kereviz sapı 1 çorba kaşığı limon suyu 2 aş kaşığı zeytinyağı Yarım çay kaşığı köri Yarım çay kaşığı acı biber sosu 2 tane orta boy domates HAZIRLANIŞI Geniş bir kase içine haşlanmış pirinç ve bezelyeleri koyun ve hafifçe karıştırın. Tuna balığı kereviz ve soğanı ek edin. Küçük bir kavanoz içine limon suyu yağ köri ve biber sosunu koyduktan sonra kavanozun kapağını kapayarak çalkalayın. Bunu pirinç karışımının üzerine döküp hafifçe karıştırın. Kasenin kapağını kapatarak buzdolabında 30 dakika soğutun. Marul yaprakları üzerinde servis yapın ve domatesle süsleyin. BEYAZ KıVıRCıK MALZEMELER 1 tane kıvırcık salata 6 tane taze soğan 2 tane badem salatası 10 tane kornişon salata 4 tepeleme aş kaşığı mayonez yarım limon suyu 300 gram yoğurt 3 diş sarmısak yarım çay bardağı yağ nane maydanoz tuz karabiber HAZIRLANIŞI Tüm yeşil malzemeler küçük küçük doğranır... Sarmısak katılmış yoğurt mayonez yağ tuz nane karabiber limon karıştırılır. Hazırlanan sos yeşil salataların içine konur ve buzdolabında biraz bekletildikten sonra servis yapılır. BIBERLI MAKARNA SALATASI MALZEMELER 1 paket düdük makarna 1 tane yeşil dolmalık biber 1 tane kırmızı biber 150gr sucuk 2 çorba kaşık mısır Yarım demet maydonoz Yarım demet dereotu 3 aş kaşığı mayonez 4 aş kaşık yoğurt 1 aş kaşığı hardal Karabiber Tuz HAZIRLANIŞI 1. Makarnaların tuzlu kaynar suda 8-9 dakkika haşlayın biberler şerit şerit şucuları dilim dilim kesin 2. Dereotu ve maydonozu ince kıyın mayonezi yoğurt ve hardal ile iyice karıştırın 3. Makarnayı süzüp hazırladığınız malzemelerle iyice karıştırıp servis yapın Not: Sucuğu ister kızartıp ister ciğ olarak kullanabilirsiniz BOSTANA MALZEMELER 2 tane iri domates 6 tane yeşil soğan veya 1 tane kuru soğan ½ demet maydanoz 1 tatlı kaşığı salça 1 tane limon 1 çay kaşığı pulbiber 1 kahve fincanı su HAZIRLANIŞI Domateslerin kabuklarını soyun soğan ve maydanozu ile beraber ince ince kıyın. Salça limon suyu tuz ve pulbiberi ek edip hepsini karıştırın. İçerisine suyu da ekleyip servis yapın. BREZILYA SALATASı MALZEMELER 600 gr kuşkonmaz 200 gr haşlanış mısır 300 gr Brüksel lahanası 100 gr fındık 1 tane limon 1 avokado 1 porfakal sıvı yağ biber tuz HAZIRLANIŞI Kuşkonmazları ve brüksel lahanalarını haşlayıp küçük küçük doğrayın. Avokadoyu ve portakalı soyup küp şeklinde doğrayın. Tüm malzemeyi salata tabağına koyup üzerine haşlanmış mısırıfındığı yağı limon suyunu biber ve tuzu katıp iyice karıştırdıktan sonra servis yapın. mor dünya salatası MALZEMELER 1 tane kırmızı lahana 1 kaşık sıvı yağ 1 çay kaşığı pulbiber 2-3 kaşık sirke 1 kase süzme yoğurt tuz ve maydonoz tuzot HAZIRLANIŞI Kırmızı lahanayı rendeleyin2-3 kaşık sirke ile iyice elimizle eziyoruz.Daha sonra içine tuzot atıp yine elinizle ezmeye devam ediyoruz.Diger taraftanda 1 kase yoğurdu geniş bir kaba alın ve2 kaşık yağla iyice karıştırıyoruz.(Yani yoğurdu iyice açmamız lazım)Sonra elimizle lahanayı sıkıp yoğurtlu karışıma ekliyoruz. Maydonozuda ince kıyıp bu karışıma ekliyoruz.Bütün istenilen baharatları koydukdan sonra 2 kaşık yardımı ile şekil verip servis tabağına alıyoruz.Kenarlarını maydonoz ve pulbiberle süslüyoruz.Şimdiden afiyet olsun. Mısır Salatası Malzemeler 1 tane donsurulmuş mısır 5-6 taze soğan 100 gram kornişon turşu 1 çorba kaşığı ayçiçek yağı limontuz Hazırlanışı Dondurulmuş mısırları çözdükten sonra 10 dakika kadar haşlayalım. Süzgeçten geçirip suyunu süzelim. Diğer taraftan soğanları ve kornişon turşuları ince ince kıyalım. Hepsini karıştırarak içine biraz yağ tuz ve limon ekleyerek mısırlara ek edelim. Çiğ Mantar Salatası Bir kaba yumurta sarısı hardal ve sirkeyi koyun. Yağı telle karıştırarak yavaş yavaş yedirin. Tuz ve biber ek edin. Sosun çorba kıvamında olması için biraz su ek edebilirsiniz. Mantarların saplarındaki topraklı kısımları kesip atın ve bol soğuk su ile yıkayıp süzün. Maydanoz ve taze soğanı temizleyip incecik kıyın. Yeşil salatayı temizleyip süzün. Mantarları ince dilim şeklinde doğrayın içine maydanoz ve taze soğan koyun. Sosun yarısını ek edin ve mantarları kırmadan karıştırın. Yeşil salataların yarısından fazlasını kıyıp servis tabağına koyur ve üzerine mantarları düzgünce yerleştirin. Etrafını yeşil salata yaprakları ile süsleyip servis yapabilirsiniz. 4 kişilik 30 dakika Malzemeler 400 gr kültür mantarı 1 çay kaşığı hardal 2 taze soğan 6 yaprak yeşil salata 2 fincan sıvı yağ 2 çorba kaşığı sirke 3 Dal maydanoz 1 yumurta sarısı Tuz karabiber ----------------------------- MALZEMELER: 200 gr Amerikan Pirinci haşlanmış 100 gr küçük mısır koservesi 1 tane sarı çan biber 1 tane kırmızı çan biber 1 tane yeşil taze soğan 1 limon suyu 1 aş kaşığı zeytinyağı 200 gr feta peyniri 10 tane marul yaprağı Süs için kiraz domates ve kara zeytin HAZIRLANIŞI: Haşlanmış pirinci geniş bir salata kabına koyup tüm malzemeyi özenle doğrayıp pirinçle karıştırın. Daha sonra domates ve zeytinle süsleyip servis yapın. |