![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
ÇAVAN MUŞİ (TAVUK YAHNİSİ)
Malzemeler: Tavuk (Budu) 2 tane Soya sosu 1 çorba kaşığı Karides 6 tane Sake (Ya da ak şarap) 1 çorba kaşığı Biber Tuz Limon 1 tane Mantar (İri) 6 tane Suteresi 1 demet Balık suyu (Veya tavuk suyu) 4,5 bardak Yumurta 8 adet Yapilisi: Tavuk butlarının kemiklerini ayıklayıp derisini yüzün ve 3 cm. parçalar halinde doğrayın. Tavuk parçalarını derin olmayan bir tabağa koyarak üzerine soya sosu gezdirin. Karidesleri ayıklayıp sırtından ikiye kesin,parçalan birbirinden ayırmayın. Orta damarını çıkartın ve kelebek gibi açıp yayarak elinizle bastırıp düzleştirin. Karidesleri derin olmayan bir tabağa koyup üstüne sake ya da ak şarap, tuz serpiştirin.Limonun kabuğundan 6 ince parça kesin, ama etli kısmından almamaya dikkat edin. Fazla iri değilse mantarları bütün olarak bırakın. Suteresini saplarından ayırın. Tavuk suyunu kaynatın. Tadına bakıp tuzunu ve biberini ayarlayın. Geniş bir kasede yumurtaları çirpin ve kaynar tavuk suyunu, yumurtaları çirpmaya devam ederek azar azar kaseye dökün. Tavukla karideslerin suyunu süzerek mantar, limon kabuklan ile beraber altı ayrı, ateşe dayanıklı tabağa koyun. Üzerine yumurta kremasını dökün. Kaseleri, su almayacak şekilde, içine kaynar su konmuş geniş bir tencereye yerleştirin. Önceden 180 radde ısıtılmış bir fırında 15 dakika süreyle pişirin. Suteresini ek edin ve 20 dakika daha pişirin veya kremanın üstünün kahverengi olmamasına dikkat ederek, krema pişinceye kadar fırında tutun. Sıcak sıcak servis yapın. |