![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
Hollanda Usulü Yumurta
Malzemeler:2 tane yumurta, 40 gr kruton, 20 gr tereyağı, 500 gr balık, 50 gr Hollanda sosu, 5 gr maydanoz Hazırlanışı:Krutonun üzerine haşlanmış yumurtayı yerleştirin, üzerine Hollanda sosu ve maydanoz ekleyin. Garnitür olarak balık püresi kullanın. Sosun yapılışı: sirke, karabiber ve doğranmış soğanı sirke tamamen buharlaşıncaya kadar haşlayın. Tencereye süt veya krema ekleyin. Yumurta sarısını da ek edip devamlı karıştırın. Koyulaşınca ateşten alın. Sürekli karıştırarak sıvı veya eritilmiş tereyağını ek edin. İsteğe göre limon suyu ve tuz ek edin. Soğutunca sosunuz hazır olur. |