![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
Malzemeler
1 kg. Antrkot Dana Eti (küp seklinde kesilmis) 2 Adet Kiyilmis Sogan 1 Adet Dilimlenmis Dolmalik Biber ve Kirmizi Biber 2 Dis Kiyilmis Sarimsak 2 Çorba Kasigi Yag 1 Çorba Kasigi Esmer Seker 1 Çorba Kasigi Un 125 cl. Siyah Bira 125 cl. Su 1 Tutam Kekik 1 Çorba Kasigi Kirmizi Sarap Sirkesi 1 Çorba Kasigi Beyaz Hardal 3 Tane Karanfil Tuz Karabiber Yemegin Yapilisi Firini 150 dereceye ayarlayin. Tavada yagi kizdirin ve etleri içine atip hafifçe kizartin. Sonra etleri düdüklü tencereye aktarin. Sogani biberleri ve sarimsagi tavada birkaç dakika kavurun. üzerine un ve seker serpin. Karistirirken bir yandan da içine yavas yavas bira ve su ek edin. Sonra kekik sirke hardal karanfil tuz ve karabiber serpin. Kaynama noktasina gelince karisimi düdüklü tenceredeki etin üzerine dökün. Tencerenin kapagini kapatin ve yemegi yaklasik 15 saat ateste tutun. Gerekirse yeniden su ve bira ek edin. Not: Yemeginize havuç ve brokoli de ek edebilirsiniz. |