![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
Kulak Çorbası:
Malzemesi: 250 gr kıyma 1 su bardağı nohut 8 su bardağı su veya et suyu 1,5 kase erişte 4 çorba kaşığı margarin 2 çorba kaşığı un, 3 diş sarımsak 2 su bardağı yoğurt 1 yumurta, 1 limon suyu kuru nane, tuz, karabiber Hazırlanışı: 1. Kıymaya tuz ve karabiber ek edip yoğurun. Nohuttan biraz büyük köfteler hazırlayıp yağda kızartın. 2. Akşamdan ıslatıp, haşladığınız nohutu tencereye alıp üzerine su veya etsuyunu ek edip kaynatın, erişteyi ve kızarmış köfteleri ek edip pişirin. 3. Başka bir tencerede 1 kaşık yağı eritp unu kavurun. Ezilmiş sarımsağı pembeleştirip ocaktan indirin. Ilınınca yoğurt, yumurta ve limon suyunu ekleyip iyice çırpın. 4. Kaynamakta olan çorbadan bir iki kepçe alıp karışıma ek edin. Ilınıncaya kadar çırpın ve çorbaya ekleyin. Bir taşım daha kaynatıp yağda kızdırılmış nane ilavesiyle servis yapın. |