![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
Malzemeler
20 tane kurutulmuş dolmalık biber 1 su bardağı pirinç 1/2 su bardağı ince bulgur 3 tane orta boy soğan 1 aş kaşığı zeytinyağı 15 su bardağı kıyma 1 aş kaşığı domates salçası 1 aş kaşığı biber salçası 2 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı tatlı toz biber 9-10 dal maydanoz 15 su bardağı kadar su 1/2 su bardağı limon suyu 10 diş sarımsak (isteğe bağlı) Kuru biberleri yumuşayana kadar kaynar suda bekletin. Soğuk suyla yıkayıp bir kenara koyun. Diğer tarafta soğanı ince doğrayın kıymanın içine pirinç (yıkanmış) bulgur baharatlar salçalar maydanoz yarım bardak su ile beraber ekleyin iyice yoğurun. Dolmalık biberlerin içine 15 parmak boşluk kalacak şekilde doldurun. Tencereye dizin. Kaynamış suyu ve zeytinyağını üzerlerine gezdirin. Zeytinyağı parlaklık verir. Önce orta sonra kısık ateşte pirinçler uzayıncaya kadar pişirin. Sarımsakları ezip limon suyu ile karıştırarak dolmaların üzerinde gezdirin. Ben sarımsak eklemedim. Servis sırasında limon sıktım dolmaların üzerine. |