![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
Malzemeler
2 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 2 kahve fincanı tozşeker 1 yumurta 1 çay kaşığı vanilya 1 su bardağı süt 1 kahve fincanı margarin 1 elma 1 kahve fincanı kuru üzüm 1 paket ak çikolata (75 gr) Küçük kağıt kalıplar Yemegin Yapilisi Beyaz çikolatayı küçük parçalara bölün. Margarini küçük bir tavada eritip soğumaya bırakın. Elmanın kabuğunu soyup çekirdekli kısmını çıkarın ve küçük küpler şeklinde doğrayın. Süt yumurta tozşeker vanilya ve margarini derin bir kapta mikserle çırpın. Un ve kabartma tozunu ek edip pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar karıştırın. Elma üzüm ve ak çikolata parçalarını una bulayıp hamura ekleyin yavaşça karıştırın. Kağıt kalıpları fırın tepsisine dizin. Kalıpların üçte birini kaplayacak şekilde hamuru paylaştırın. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin. Fırını kapatıp 10-15 dakika fırında bekletin. ALTERNATİF : Dilerseniz meyveli puflara kakao ek edeek farklı bir lezzet elde edebilirsiniz AFIYET OLSUN... |