![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
Malzemeler
6 tane orta boy sarı golden elma (şeftali ya da katı kayısı da kullanabilirsiniz) 3 aş kaşığı tozşeker 1 su bardağı çekilmiş koz ya da fındık içi Muhallebi için; 1 litre süt 3 tane yumurtanın sansı 15 su bardağı tozşeker 4 tepeleme aş kaşığı un 1 paket vanilya Mereng için; 3 tane yumurtanın akı 5 aş kaşığı pudraşekeri Yapılışı Elmaları soyup incecik ya-rımaylar şeklinde doğradıktan sonra geniş bir tencereye koyun. Tozşekeri serpip kısık ateşte tencereyi sallayarak 7-8 dakika pişirdikten sonra ocaktan alın. Şeftali kullanacaksanız pişirmenize gerek yoktur. Meyveleri fırına dayanıklı kenarları yüksek bir kaba (büyük boy oval borcam bu iş için çok uygundur) yerleştirin. Diğer taraftan muhallebiyi hazırlamak için; süt yumurta sarısı şeker un (önce az miktarda sütle çırpmanız gerek) ve vanilyayı orta boy bir tencereye aktarın. Orta ısılı ateşte tel çırpıcıyla sürekli karıştırarak katılaşıp kaynayıncaya kadar pişirin. Kaynadıktan birkaç dakika sonra ocaktan alıp sıcak haldeyken meyvelerin üzerine aktarın ve üzerini düzeltin. Soğumaya bırakın. Yumurta aklarını derin bir cam kaba koyup pudraşekerini ekleyin. Mikserin yüksek devriyle katılaşıp kar gibi oluncaya kadar en az 6-8 dakika çırpın. Kaşıkla alıp muhallebinin üzerine yerleştirin. Hatta yumurta aklı karışıma şekil (örneğin kubbe şekli) bile verebilirsiniz. Fırının yalnızca ızgara kısmını yakıp 180- 200 dereceye ayarlayın. Tatlının yalnızca üzerindeki mereng kısmının kızarmasını bekleyin. Fırından çıkarıp soğuyunca servise sunun. |