![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
Malzemeler
7-8 tane orta boy kırmızı biber. (ya da 1 kavanoz hazır közlenmiş kırmızı biber) 1 tane soğan 1 tane patates 1 tane havuc 1 su bardağı kuşbaşı doğranmış kemiksiz tavuk eti 2 aş kaşığı zeytinyağ 1 aş kaşığı tereyağ 15 lt kadar kaynar su Tuz Yapılışı 1. Eğer hazır közlenmiş biber kullanmayacaksanız fırında grill de biberleri önlü arkalı közleyin. Kabuklarını soyup irice doğrayın. 2. Soğanları havuçları ve patatesleri küp küp doğrayın. 3. Soğanları hafif yumuşayıp renkleri dönene kadar zeytinyağ ve tereyağ ile kavurun. 4. Sonra havuçları ve patatesleri ek edin. Onlarıda 2-3 dakika kavurun. 5. Üzerine közlenmiş kırmızı biberleri tavukları ve suyu ek edin. 6. Tuzunuda ek edip tavuklar iyice pişip yumuşayana kadar çorbayı kaynatın. İki taşım kaynadıktan el blendarından geçirip iyice pürüzsüz hale getirin. 7. İyice çekilen çorbayı bi 5 dakika daha kısık ateşte pişirin. 8. Sıcak ve mutlaka taze öğütülmüş karabiberle servis edin. |