![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
Ahududulu Kek
Malzemeler 15 Adet kepekli bisküvi 2 Çorba kaşığı margarin 3 Adet yumurta 1 Kutu labne peyniri 2 Paket krem şanti 1.5 Su bardağı soğuk süt 1 Su bardağı tozşeker 4 Yaprak jelatin Yarım su bardağı sıcak su 1 Su bardağı ahududu Süslemek İçin: Taze ahududu veya böğürtlen Hazırlanışı · Bisküvileri, iri parçalar halinde kırın. · 2 Çorba kaşığı margarini eritip bisküvilere karıştırın. · 20-22 cm çapında yuvarlak ve kelepçeli bir kabın dibini ve kenarlarını yağlı kağıt ile kaplayın. · Bisküvili karışımı yerleştirin ve iyice bastırın. · Yumurtaları mikserle iyice çırpın. · ardından labne peyniri ve tozşekeri ekleyin. · 2 Paket krem şantiyi 1.5su bardağı soğuk sütle çırpın ve peynirli karışıma ekleyin. · Jelatin yapraklarını yarım su bardağı sıcak suda eritin ve peynirli karışıma ekleyin. · Bu karışımın yarısını başka bir kaba alın. · Kalan kısma ahududuları ekleyin ve iyice karıştırın. · Dibine bisküvi yerleştirdiğiniz kalıba, bir kat ak karışımdan koyun, buzdolabında dondurun. · Daha sonra üzerine bir kat ahududulu karışımı dökün ve yine buzdolabına koyun. · Donduktan sonra üzerine yine ak karışımdan dökün ve yine dondurun. · Kremalar bitene kadar işlemi tekrarlayın. · En son olarak 3-4 saat buzdolabında tuttuktan sonra üzerini ahududu veya böğürtlenle süsleyip servis yapın. |