![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
Arkadaşlar bugün ilk pizzamı hamuruyla birlikte 0 dan başlayarak yaptım eğer ben yaptıysam herkes yapailir paylaşayım dedim belki birisinin işine yarar,
Hamur için lüzumlu olan malzeme: 500gram un 7gram maya yaklaşık 2 tatlı kaşığı 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı zeytin yağı 325ml ılık su Hamurun Yapılışı ılık suyu bir kaba koyun (tençere şeklinde bir kab unuda buraya koyucaz büyük olsun) mayayı katın ve iki parmağınızla karıştırmaya başlayın yaklaşık 1 2 dakika maya suda çözülsün yağı ve tuzu ekleyin biraz karıştırıp unu ekleyin iyice karıştırın, hamur yapış yapış olduysa kaptan çıkartıp tezgahın üzerine koyun ve yaklaşık 10 dakika yoğurun tezgahta biraz un olması kimi işinize yarayabilir. hamura parmağınızı batırıp çıkartın eğer parmağınızı batırdığınız yer yukarı doğru kalkıyorsa hamurunuz kıvamına ulaşmış demektir. hamura yuvarlak top bir şekil verin pürüzsüz olarak deminki kullandığınız kabın ortasına koyarak üzerini hava almayacak birşekilde kapatınız. ve evinizde yaklaşık 30 radde sıcaklıkta olan bir bölgede dinlenmeye bırakın. yaklaşık 1 saat kadar bu süre içinde hamurunuz büyüklüğü iki katına çıkacaktır. Daha sonra hamuru tezgaha koyup ortasından kesiniz. Bir parçası büyük bir pizza yapmanız için yeterli diğer parçayıda deminki kaba koyup dolaba koyabilirsiniz, dolapta dahada dinlenip biraz daha şişecektir. Hamurunuza istediğiniz pizza şeklini verin (illede yuvarlak olacak diye birşey yok, dikdörtgen v.s nasıl isterseniz) yaklaşık 1 2 cm kalınlığı buda isteğinize göre. üzerine domatez salçası sürün, kaşığın art tarafını kullanarak sürebilirsiniz. biraz rendelenmiş kaşar peynir ve daha sonra istediğiniz pizza malzemeleri (tuna balığı, mantar, pişmiş kuşbaşı et, pişmiş tavuk parçaları, sucuk v.s) fırına koyduktan sonra pizzanızı almadan 2 dakka önce biraz daha rendelenmiş kaşar peyniri koyarsanız daha güzel olur. sonra pizzanızı pizza tepsinize koyup fırına verin, (tepsinizi çok az yağlayın, eğer taş tepsiniz varsa daha güzel sonuç alabilirsiniz) fırın eğer fansa yaklaşık 200derecede olmalı, pizzanızı koymadan önce fırının bu sıçaklıkta olması gerekli. yaklaşık 10 13 dakka içinde pizzanız hazır. afiyet olsun eğer yaparsanız yazın |