![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]() Arap dudağı tarifi Malzemeler: 5 tane yumurta 2 su bardağı toz şeker 1 su bardağı sıvıyağ 1 su bardağı süt 3 su bardağı ın (silme) 3 aş kaşığı kakao (tepeli) 1 paket kabartma tozu 1 paket krem şanti 1 su bardağı süt Hazırlanışı: Bir kaseye yumurta ve toz şeker iyice çırpılır. Sıvıyağ, süt ek edip çırpılır. Un ile kakaoyu eleyip kabartma tozunu katıp yine çırpıyoruz. Küçük kek kalıplarının içine kağıt kapsül koyup çıptığımız kek hamurundan birer aş kaşığı koyup 170derecelik fırında 25-30 dakika pişiriyoruz. Fırından çıkan kekleri kağıttan çıkartıp ortadan ikiye kesiyoruz. Kestiğimiz kekin yarısının üzerine pasta enjektörü ile kremşanti sıkıyoruz. Diğer yarısını üzerine kapatıyoruz. Üzerini süslemek için kremşanti sıkıp yeşil fıstık veya çilekle süsleyip servis yapıyoruz. Kek karışımını yağlanmış tepsiye döküp, piştikten sonra bardakla kesip aynı işlemi yapabilirsiniz...Afiyet olsun.. |