![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]() Abant Çorbası Malzemeler: 4 kişilik 1 lt'ye yakın su 100-150 gr kıyma 1 küçük soğan 1 patates 1'er kaşık yoğurt ve un 1 yumurta sarısı üzeri için: tereyağı kimyon nane Hazırlanması: Kıyma tuz ve karabiber ilavesiyle yoğurulup küçük köfteler haline getirilir ve kaynamakta olan suya atılır. O pişerken ayrı bir yerde (tercihen teflon tavada) çok az sıvıyağda önce rendelenmiş soğan çok az kavrulup ardından patates rendesiyle birlikte kavrulmaya devam edilir, pembeleşmeden alınır ve köfteli suya ek edilir. Yoğurt, un ve yumurta sarısı çırpılıp yayla çorbasındaki gibi ılıştırarak çorbaya karıştırılır ve tuzu ayarlanır, biraz pişince nane ve kimyonlu yağ eklenir Bahar Kebabı Bahar Kebabı: Malzemeler: 2 kuru soğan veya 8-10 tane arpacık soğan yarım kg bonfile, kuşbaşı doğranmış 2 tane patates 2 tane kereviz 2 tane havuç 1 su bardağı dondurulmuş veya konserve bezelye kaynamış su Hazırlanması: Soğanları soyup etlerle birlikte kavurun. Kapağını kapatıp bıraktığı suyu çekmesini sağlayın. Sebzeleri soyup küp küp doğrayın. Sırayla patates, havuç ve kerevizi ekleyip kavurmaya devam edin. Eğer dondurulmuş bezelye kullanıyorsanız tencereye ek edin. Üzerlerini geçecek kadar kaynamış su ekleyin. Konserve kullanıyorsanız sebzeler pişip etler iyice yumuşadıktan sonra da ekleyebilirsiniz. En son tuzunu ek edip servis yapın. Domatesli Bulgur Pilavı 2 su bardağı bulgur 1 baş soğan 2 kaşık margarin 1 domates 1 yeşil biber Tuz, karabiber, kırmızı pul biber HAZIRLANIŞI: Bir baş soğanı küçük küçük doğrayıp, yağda pembeleştirin. Domatesi küp şeklinde doğrayın ve karışıma ek edin. Yeşil biberi küçük küçük doğrayıp soğan ve domatese ekleyin. Tuz ve kırmızı pul biber katın. Bulguru ek ederek karıştırın. Sonra 4 bardak suyla kaynamaya bırakın. 15 dakika sonra, bulgur göz göz olmaya başlayınca kapatıp, 5 dk. demlenmeye bırakın. Kış Salatası: Malzemeler: 1 paket mevsim yeşillikleri 1 paket mantar (dilimlenmiş olursa işiniz kolaylaşıyor) 2 aş kaşığı soya sosu 1 havuç 1 küçük kase ak lahana, doğranmış 4-5 dilim kurutulmuş domates 2 aş kaşığı zeytinyağı 1 aş kaşığı kekik yarım aş kaşığı pulbiber 1 nar, ayıklanmış 4-5 koz içi zeytinyağı tuz Hazırlanması: Salata hazırlıklarına başlmadan önce mümkün olan en erken zamanda (yapabiliyorsanız saatler öncesinde) domatesleri küçük küçük dilimleyip ağzı kapatılabilen bir kabın içinde zeytinyağı ve baharatlarla marine edin. Mantarı yıkayın, bir tavada çok az yağ ile soteleyin. Bıraktığı suyu çekince soya sosunu ekleyip 1-2 dakika daha karıştırıp altını kapatın ve soğutun. Yeşillikleri yıkayıp doğrayın. Havuçları rendeleyin. Lahanaları tuzla ovup sudan geçirin. Yeşillikleri, mantar, kurutulmuş domates, havuç ve lahana ile karıştırın. Tuzunu ve yağını ayarlayın. Üzerini nar ve koz içi ile süsleyin. Gökkuşağı Tatlısı: Malzemeler: 3 yumurta 1 çay bardağı şeker 3 çay bardağı yoğurt 1 çay bardağı sıvıyağ 3 çay bardağı irmik 3 çay bardağı un 2 paket kabartma tozu şerbeti: 3,5 su bardağı su 3,5 su bardağı toz şeker bir dilim limon Hazırlanması: Şerbeti için su, limon ve şekeri kaynatıp soğutun. Yumurta ve şekeri kar haline gelene kadar çırpın. Ardından sırayla diğer malzemeleri ekleyip yağlanmış cam fırın kabınıza yayın. Önceden ısınmış 200C fırında pişirin. Pişince fırından alıp aksi çevirerek başka bir tepsiye çıkartın. Üzerine soğuk şerbeti 2 defada gezdirin. Bir bardak (kenarı keskin olmalı) ile daireler çıkarın. Kalan hamurları 2 aş kaşığı (veya arzunuza göre daha çok) kakao ve hindistancevizi ile karıştırın. Kestiğiniz dairelerden daha küçük olacak şekilde parçalar alıp elinizle yavaşça köfte şekli vererek tatlılarınızın üzerine yerleştirin. Üzerlerini krem şanti/kaymak, meyve şekeri/kiraz şekerlemesi, antep fıstığı ve inci dekorları ile süsleyerek servis yapın. Afiyet Olsun |