Şam Böreği
Tarif Malzemeleri750 gr kıyma4 tane domates2 tane soğan2 diş sarımsakyeteri kadar tuz ve karabiber5-6 su bardağı un (hamuru için)2 su bardağı su Tarifin HazırlanışıKıymayı ocakta rengi değişene kadar kavurun. Daha sonra soyulmuş domatesleri, soğanı kıymanın içine dökün ve kavurun. Biraz sonra sarımsağı atın, tuz ve karabiberi de atın. 5 dakika daha pişirin, altını kapatın. Hamuru için: unu, suyu ve tuzu harmanlayın, yoğurun. Daha sonra hamur dinlendikten sonra büyük yuvarlak şeklinde açın daha sonra kare kare kesin, içine hazırladığınız kıymayı küçük küçük koyun ve muska şeklinde katlayın. Kaynamakta olan suya atıp haşlayın, 20-25 dakika pişirin. Üzerine tereyağ eritip kırmızı toz biber dökün. Servis yapın. alıntı
|