Göçmen Böreği Tarifi
Göçmen Böreği Tarifi Malzemeler 3 tane yufka1 su bardağı yoğurt1 su bardağı süt1 çay bardağı sıvı yağ2 tane yumurta1 çay kaşığı karbonat1 tatlı kaşığı tuz2 çorba kaşığı un200 gr. yağsız peynir yada lor1/2 demet maydanoz1 çorba kaşığı çörek otu, susam YapılışıYoğurt, süt, yağ, un, karbonat ve 1 yumurtayı çukur bir kapta iyice çırpın. Beyaz peyniri ufalayın. Doğranmış maydanoz ile karıştırın. Yufkaları tezgaha yayıp yarısını kaplayacak şekilde peynir serpip kaşık kaşık sütlü karışımdan dökün ve diğer yarısını peynirli soslu kısmın üzerine kapatın. İki tarafından büzerek toplayıp, yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. 3 yufkayı bu şekilde hazırlayarak tepsiye döşeyin. Artan sütlü karışıma 1 yumurta ekleyip çırpın ve böreğin üzerine sürün. Üzerine susam ve çöre otu serpip 170 radde fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Biraz soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.
|