Patatesli pide tarifi
1 tane yumurta Yarım paket margarin (oda sıcaklığında) 1 çay bardağı süt 1 çay bardağı yoğurt Yarım çay bardağı ayçiçek yağı 1 paket kabartma tozu 1 tatlı kaşığı tuz Aldığı kadar un İç harcı için 1 tane kuru soğan 3 tane patates 1 tane tatlı kırmızıbiber 2 aş kaşığı zeytinyağı Damak tadınıza göre tuz, karabiber, kırmızı pul biber Üzeri için 1 tane yumurta sarısı Susam Hazırlanışı, Patateslerin kabuklarını soyup doğrayın ve üzerini geçecek kadar su ekleyerek yumuşayıncaya kadar haşlayın. Soğanı küp şeklinde doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Küp doğranmış biberi ekleyin ve 2-3 dakika soteleyin. Haşlanmış patates, tuz, karabiber, pul biberi ek ederek karıştırın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Hamurunu hazırlamak için margarin, yoğurt, tuz, süt, ayçiçek yağı ve yumurtayı geniş bir kapta karıştırın. Un ve kabartma tozu ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlayın. Üzerini örtüp 30 dakika dinlendirin. Hamurdan iri parçalar kopartıp unlanmış zeminde merdane ile açın. Bardak ağzı ile yuvarlaklar kati ve içlerine patatesli harçtan paylaştırıp kenarlarından kapatarak pide şekli verin. Yağlı kağıt serili tepsiye dizip kenarlarına yumurta sarısı sürün. Susam serpiştirip 180 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun.
|