Mantarlı Börek Tarifi
Mantarlı Börek Tarifi Malzemeler 5 tane yufka İçi İçin Yarım kilo mantar 1 baş soğan 2 diş sarımsak 1 tane kırmızı biber Tuz Yağ Yapılışı Öncelikle mantarlarımız soyuyoruz ve limon suyu ile ovalıyoruz ki kararmasın. Ardından bütün iç malzemeleri ince ince doğrap soteliyoruz. Mantarsuyunu çekene kadar pişiriyoruz. Ardından yuflalarımızı üçgen şeklinde kesip içine bir kaşık yoğurt ve bir aş kaşığı ile elde ettiğimiz karışımdan sürüyoruz.İç malzemeyi yufkanın ortasına koyup sarıyoruz. Son olarak artan yoğurt karışımı varsa böreklerin üzerine sürüyoruz, eğer artmadıysa yumurta sarısı sürüp 170 derecelik fırınımıza atıyoruz. Afiyet olsun. Ha bu arada artan iç malzemesi varsa pilavın yanında servis yapın harika oluyor.
|