Paçanga Böreği
Paçanga Böreği Malzemeler1 paket klasik pastırma1,5 su bardağı rende kaşar2 aş kaşığı labne peynir1 kase doğranmış yeşil biber3 tane yufka50 gr.margarin2 çay bardağı su1 yumurta sarısı2 aş kaşığı zeytinyağısusam ve çörek otu TarifYufkaları 8 eşit üçgen parçaya bölüyoruz.Margarini eritiyoruz üzerine suyu ek ediyoruz ve biraz kaynatıyoruz.Labne peyniri ve rende kaşarı karıştırıyoruz.Üçgen yufkanın üzerine yağlı suyu bir fırça yardımıyla sürüyoruz.Bir dilim pastırma,bir tatlı kaşığı peynir ve bir tatlı kaşığı doğranmış yeşil biberi yufkanın geniş tarafına koyup sigara böreği gibi sarıyoruz.Yağlanmış veya fırın kağıdı serilmiş tepsiye dizdiğimiz böreklerin üzerine iki aş kaşığı zeytinyağı ile çırpılmış yumurta sarısını sürüyoruz.Susam ve çörek otunu da serpiyoruz.180 radde fırında üzerleri kızarana dek pişiriyoruz.
|