Forumbulteni.Com     forum  

Geri Git   Forumbulteni.Com > > >
Yardım Topluluk Ajanda Bugünki Mesajlar Ara

Cevapla
 
Seçenekler Stil
  #1  
Alt 14.Ocak.2019, 00:30
Merve Merve isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Moderator
 
Üyelik tarihi: 14.Ocak.2019
Mesajlar: 303
Standart Közlenmiş Kestaneli Ekmek

Közlenmiş Kestaneli Ekmek Malzemeler:* 15 tane kestane* 4,5-5 su bardağı ekmek unu* 3/4 su bardağı ılık süt* 3/4 su bardağı ılık su* 1/4 su bardağı bal* 1 aş kaşığı instant maya* 1/4 tatlı kaşığı taze muskat rendesi* 2 tatlı kaşığı tuz* 1/2 su bardağı kestane unu* 1/2 su bardağı (yaklaşık 125 gr) tuzsuz tereyağı (normal tereyağı kullanacaksanız 2 tatlı kaşığı tuzu eklemeyin)* 3 tane yumurta Hazırlanması:* Fırını 200 C’ye (400 F) ayarlayın.* Kestanelerin düz yüzlerine bıçakla “X” şekli çizip fırın tepsisine alın.* Fırında 15-20 dakika pişirin. Soğuyunca soyup irice doğrayın.* Geniş bir kapta mikserle maya, muskat, tuz, kestane unu ve 2 su bardağı normal unu karıştırın (eğer kitchen aid mikser kullanıyorsanız, mikserin düz başlığını kullanın).* Küçük bir kapta su, süt, bal ve tereyağını karıştırıp hafifçe ısıtın. Isınınca tereyağını eritmek için karıştırıp altını kapatın ve ılınmasını sağlayın.* Sıvı karışımını kuru karışıma ekleyip 1 dakika kadar çırpın.* Yumurtaları ve doğranmış kestaneleri ekleyin.* Kalan unu yumuşak bir hamur elde edene kadar azar azar (yarımşar su bardağı) ek edin. (Elle yoğuruyorsanız bu aşamada tahta spatula kullanabilirsiniz.)* Hamuru hafifçe unlanmış bir zemine alıp (gerekirse yapışmasını engellemek için arada 1 aş kaşığı un ekleyerek) 3 dakika kadar yoğurun.* Hamuru yağlanmış derin bir kaba alın, diğer yüzünün de yağlanması için bir kez aksi çevirin ve üzerini streçle kapatın.* Bu halde oda sıcaklığında 1,5-2 saat bekletin.* Hamuru tezgaha alıp 2 eşit parçaya bölün. Her birine top şekli verip yağlanmış tepsiye yerleştirin (birbirlerinden en az 10 cm uzaklıkta olsunlar).* Üzerlerine bıçakla 1 cm derinliğinde “X” şekli çizin.* Streçle üzerini hafifçe kaplayın ve oda sıcaklığında 45 dakika bekletin.* Pişirmeden 20 dakika önce fırını 180 C’ye (350 F) ayarlayın.* Fırının orta gözünde 35-40 dakika (üzeri iyice kızarıp, parmağınızla vurduğunuzda tok bir ses gelene kadar) pişirin.* Pişince fırın teline alıp tamamen soğumasını sağlayın.
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler
ekmek, kestaneli, közlenmiş


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Forum Jump


Tüm Zamanlar GMT Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 00:58.


mersin escort alanya eskort