Ev Yapımı Çarşaf Böreği
Ev Yapımı Çarşaf Böreği çarşaf böreği, çarşaf böreği tarifi, ev yapımı çarşaf böreği tarifi Malzemeler 1 su bardağı ılıklaştırılmış süt1 çay bardağı ılık su2 aş kaşığı zeytin yağ1 paket kuru maya2 çay kaşığı tuz1 tatlı kaşığı şeker4 su bardağı unYağlamak için;1 çay bardağı zeytin yağ50 gram kadar eritilmiş tere yağ Üzeri için malzeme; bir iki aş kaşığı zeytin yağ ve 1 tane yumurtanın sarısı İçi için malzeme; peynir veya otlu bir karşım kullanabilirsiniz. Yapılışı: Bir kâsenin içine kuru maya, toz şeker, 1 çay bardağı ılık suyu koyun ve kuru mayayı eritin Ardından bu karışımı derin bir yoğurma kabının içine dökün ve içine ılık sütü, zeytinyağını ve tuzu ek edip azar azar un ekleyerek 15 dakika kadar yoğurun Yoğurduğunuz çarşaf böreği hamurunu 8 parçaya bölün ve 15 dakika dinlenmek üzere üzerleri pak havlu ile örtülü olacak şekilde kenara kaldırın 15 dakika sonra her bir hamur parçasını pasta tabağı büyüklüğünde olacak şekilde açın ve üzerlerine yağ döküp elinizle yağı yayın 8 bezeyi de bu şekilde açıp yağladıktan sonra hepsini üst üste koyun ve elinizle aksi çevirip ilk yağladığınız bezeyi üste istikbal şekilde koyun Ardından mutfak tezgâhını unlayıp en üstteki bezeyi alın ve açmaya başlayın Elinizle aldığınızda yırtılmayacak kadar olunca bırakın ve yere pak bir çarşaf ya da sofra bezi serin Az açtığınız ilk bezeyi çarşafın üzerine koyun ve elinizle çekiştirerek bezeyi incecik olacak şekilde yırtmadan açınİçine hazırladığınız harcı dökün ve çarşafın bir ucundan iki elinizle tutup havaya kaldırarak yufkanızı tomar şeklinde dolanarak sarılmasını sağlayın Bu şekilde kalan 7 yufkayı da sarın Ardından sarılmış olan 8 yufkayı yuvarlak bir fırın tepsisine birbirinin etrafına dolayarak yerleştirinÜzerine bir miktar yağ sürüp en son olarak da yumurta sarısı sürün ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına sürüp ortalama 30-35 dakika pişirin Pişmiş olan çarşaf böreğini fırından çıkarıp ılıdığı vakit dilerseniz üçgen dilimler halinde kesip servis edin Afiyet olsun
|