Kalakay tarifi
Kalakay tarifi malzemeler: 1 su bardağı süt 2 çay kaşığı tuz 5 su bardağı un 2 aş kaşığı zeytinyağı Kalakay tarifi hazırlanışı: Ilık sütün içerisine tuz atıp, karıştırın.Sütün kesilmesi için 2 saat bekleyin.Yoğurma kabının içerisine kesilmiş sütü dökün, unu yavaş yavaş ekleyerek bir hamur tutun.Hamuru tezgahın üzerinde iyice yoğurarak kulak memesi yumuşaklığına getirin.Yuvarlak bir tepsiyi yağlayıp, hamuru tepsiye kalınlığı 3 cm olacak şekilde yayın, üzerini elinizi suyla ıslatarak düzeltin.Tepsideki kalakay hamurunu pişirmeden 2 saat bekletin.180 dereceye ayarlanmış fırında, 20-25 dakika pişirip dilimleyerek, sıcak sıcak servis yapın.
|