Masanitsa (Boşnak Mutfağı)
Boşnakların börek ve mantılarının lezzetleri konuşulur hep birde masanitsayı deneyin.. MASANİTSA İÇİN MALZEMELER1 kilo unSıcak suKaymakTereyağBeyaz peynir1 tatlı kaşığı kadar tuz MASANİTSA YAPIMIUn ve tuzla beraber sıcak suyla hamuru karın kulak memesi kıvamına gelene kadar sonra 6 eşit bezeye bölüp hepsini tek tek merdane ile açın. Açtığınız bezelerin sırayla erittiğiniz tereyağı ile yağlayıp üst üste koyun. 180 radde fırında pişirin pişen hamurları elinizle yada bıçak yardımı ile parçalayın. Ayrı bir kasede eritilmiş tereyağı, peyniri, kaymağı karıştırın sonrasında parçaladığınız hamurların üzerine döküp harmanlayın.Afiyet Olsun... Alıntı
|