Forumbulteni.Com     forum  

Geri Git   Forumbulteni.Com > >
Yardım Topluluk Ajanda Bugünki Mesajlar Ara

Cevapla
 
Seçenekler Stil
  #1  
Alt 11.Nisan.2019, 15:07
RocKa RocKa isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Junior Member
 
Üyelik tarihi: 05.Ocak.2019
Nereden: Ethiopia
Mesajlar: 0
RocKa - İCQ üzeri Mesaj gönder RocKa - AİM üzeri Mesaj gönder RocKa - YAHOO üzeri Mesaj gönder RocKa isimli Üyeye Skype üzeri Mesaj gönder
Standart Fransadan Coppolaya büyük ödül!

Fransa'dan Coppola'ya büyük ödül!
Sinema.com 14 Ağustos 2007, Salı 12:12Napolyon döneminden beri Fransa'nın en büyük ödüllerinden biri olarak sayılan ve Fransız Devrimi'ni simgeleyen "Legion of Honour" adlı ödül Amerikan sinemasının dev ismi Coppala'ya verildi.

Amerikan Sineması'nın en başarılı isimlerinden biri olan Francis Ford Coppola Fransa'dan gelen sürpriz ödüle çok sevindi.

Napolyon döneminden beri Fransa'nın en büyük ödüllerinden biri olarak sayılan ve Fransız Devrimi'ni simgeleyen "Legion of Honour" adlı ödül Coppala'ya verildi.

"Legion of Honour"a sinemaya yaptığı sayısız katkılar dışında "şarap ve aş tutkusu" yüzünden de layık görülen Coppola'ya ödülünü Amerika'nın Fransız Başkonsolosu Frederic Desagneaux sundu.

Coppala'nın öykü anlatımındaki başarısını özellikle vurgulayan Desagneaux, Fransız seyircisinin sebep Coppola'yı tercih ettiğinin sorulması üzerine cevabını ünlü yönetmenin Amerikan mitleri ve tarihi ile ilgili hikayelerdeki ustalığı olarak dile getirdi.

Coppola kimdir?

1939'da Detroit'te doğan Coppola, bir Amerikan-İtalyan ailesinin çocuğu olarak New York'ta büyüdü.

Hofstra Üniversitesi'nin drama bölümünü bitirdikten sonra UCLA'de sinema üzerine master yaptı. Roger Corman'ın asistanlığını yaptığı senelerde sesçi, diyalog yönetmeni, yardımcı yapımcı gibi işlerde çalıştı.

1963 yılında ilk filmi olan Dementia 13'ü çekti. Dört yıl boyunca senaryo uyarlamaları üzerinde çalıştı ve "Patton" filmi için En İyi Uyarlama Senaryo Oscar'ını aldı.

1969'da George Lucas ile beraber American Zoetrope adlı bir şirket kurdu ve şirketin ilk filmi olan "THX 1138" (1970)'in yapımcılığını üstlendi.

Senaryosunu Mario Puzo ile yazdığı "The Godfather" (1972) filmi tarihin en çok hasılat yapan filmlerinden oldu ve ona bir En İyi Senaryo Oscar'ını kazandırdı.

"The Great Gatsby" (1974)'den sonra çektiği "The Conversation" (1974), ona Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye kazandırdı.

Aynı yıl gösterime giren The Godfather: Part II (1974), ilk filmden daha büyük bir sükse yaparak tam altı dalda Oscar aldı.

1979'da Apocalypse Now filmini çeken Coppola, Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye ve iki adet de Oscar kazandı.

Daha pek çok filmin yapımcılığını üstlenen Coppola, ayrıca yeğeni Nicolas Cage'in de ünlenmesinde yardımcı oldu.

1986'da oğlu Gio'nun trajik bir deniz kazasında ölmesiyle kendi içine kapandı. Daha sonra çektiği filmlerde eski performansına pek ulaşamayan Coppola verdiği röportajlarda büyük ve görkemli bir film çekme isteğini bolca dile getirdi
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler
büyük, coppolaya, fransadan, ödül


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Açık

Forum Jump


Tüm Zamanlar GMT Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 12:53.


Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO v2.0.36 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.
ankara escort ankara escort ankara escort çankaya escort ankara otele gelen escort eryaman escort eryaman escort ankara escort eryaman escort kızılay escort escort ankara çankaya escort kızılay escort ankara eskort Antalya Seo tesbih
escort bayan mersin escort alanya eskort