Mantarlı ve Kurutulmuş Domatesli Gnocchi
Tarif Malzemeleri1 paket Knorr Patates Püresi½ su bardağı süt1 çay kaşığı tuz10 tane mantar (dilimlenmiş)10 tane kurutulmuş domates (dilimlenmiş)1/2 su (70 gr) bardağı un½ bağ maydanoz (kabaca doğranmış)3 aş kaşığı zeytinyağı1 ¼ su bardağı su Tarifin HazırlanışıKnorr Patates Püresi’ni paket arkasındaki tarife göre pişirin ve oda sıcaklığında bekletin.Patates püresine unu ek edin ve elinize yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğurun.Daha sonra hamurdan serçe parmağınız kalınlığında silindirler yapın ve 5 cm uzunluğunda kesin.Teflon tavayı kızdırın ve zeytinyağını ek edin.Ardından mantar ve kurutulmuş domatesleri ek ederek 5 dakika soteleyin.Kestiğiniz hamurları kaynar tuzlu suda yaklaşık 10 dakika haşlayarak kevgir yardımıyla mantarların olduğu tavaya ek edin.Hamurları dağılmamaları için çok karıştırmadan 2 dakika tüm malzemeyle pişirin.Son olarak maydanozları ek edin. alıntı
|