Kiş Lorraine
Tarif Malzemeleri6 tane yumurta200 gr dana bacon (doğranmış)125 gr eski kaşar (rendelenmiş)500 ml krema1\2 çay kaşığı muskat250 ml süzme yoğurt110 gr un50 gr Sana (oda sıcaklığında 1.5 çorba kaşığı soğuk su )1.5 çorba kaşığı soğuk su Tarifin Hazırlanışı Un ve oda sıcaklığındaki margarini 1 çorba kaşığı su ile yoğurun.Hamuru streç filmle sarın ve 30 dakika buzdolabında bekletin.hamuru oklavayla 2 cm kalınlığında açarak yağlanmış kelepçeli kabın tabanına ve kenarlarına yayın.Dana baconları ve rendelenmiş peyniri hamurun üzerine serpin.Krema,süzme yoğurt,yumurta,muskat,tuz ve karabiberi çırparak hamurun içine doldurun.Önceden 180 derecede ısınmış fırında 40 dakika pişirinçSoğuk veya sıcak servis edebilirsiniz. alıntı
|