Patates ve Keçi Peynirli Samosa
Tarif Malzemeleri1 tane orta boy soğan (yemeklik doğranmış)3 diş sarımsak (ince dilimlenmiş)3 tane orta boy patates (rendelenmiş)1 çorba kaşığı köri1\2 çay bardağı süt1\2 çorba kaşığı toz kişniş1 çay kaşığı kimyon1 çay kaşığı pul biber3 dolu çorba kaşığı keçi peyniri (ufalanmış)2 çorba kaşığı kuru üzüm2 tane taze soğan (ince dilimlenmiş)5 tane milföy hamuru1 tane yumurtaTuz ve karabiber Tarifin HazırlanışıSoğan ve sarımsağı renk değiştirene kadar soteledikten sonra tüm baharatları ek edin ve en kısık ateşte 5 dakika pişirin.Daha sonra rendelenmiş patates ve kuru üzümleri ek ederek baharatlarla patatesi harmanlayın.Sütü ek edin ve en kısık ateşte tencerenin ağzı kapalı bir şekilde 5 dakika pişirin.Son olarak taze soğan ve keçi peynirlerini ek ederek tuz ve karabiberle lezzetlendirin.Oda sıcaklığında soğutun.Milföy hamurunun kenarlarını yumurtalayın ve iç malzemesini ortalarına koyarak muska böreği gibi katlayarak 170 derecede 18-20 dakika fırınlayın. alıntı
|