Çiğ Börek Tarifi
Çiğ Börek Tarifi Malzemeler 4 su bardağı unSu1 yumurtaTuz İç Malzemesi600-700 gr kıyma3 tane rendelenmiş kuru soğanArzuya göre 1 diş sarımsak1-2 aş kaşığı zeytinyağıTuzMaydanoz Yapılışı Öncelikle hamuru hazırlayacağımız kabı alıyoruz ve içine unu, tuzu, yumurta ve ılık suyu ek edip yumuşak bir hamur haline getiriyoruz.Klasik deyimle kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğuruyoruz.Ve hamuru dinlendiriyoruz. Diğer yandan iç harcı hazırlamak için soğanı ince ince doğramaya başlıyoruz. Sırası ile soğan, sarımsağı tavaya alıp ardından içine kıymamızı ek edip yoğuruyoruz son olarak maydanoz, yağ ve tuzunu ek edip son bir kez yoğurup kenara alıyoruz.Hamuru tomar şekline getieip üç parmak aralığı ile kesiyoruz. Elde ettiğimiz bezeleri merdane yardımı ile açıp yarısına harcımızdan ek edip diğer yarısı ile kapatıyoruz. Parmaklarımızla kenarlarını iyice kapatıyoruz ve bu işlemi her bezeye uyguluyoruz. Ardından kızgın yağda kızartıp servis tabağına alıyoruz. Afiyet olsun
|