Yalancı Kol Böreği Tarifi
Yalancı Kol Böreği Tarifi Malzemeler 5 tane Yufka ( Bir tane yufkadan dört tane börek çıkıyor. Buradan yola çıkarak yufka sayınızı kendiniz belirleyebilirsiniz.250-300 gr erimiş tereyağı1 su bardağı kadar zeytinyağı ( tekrar burada verdiğim tereyağı ve zeytinyağı benim 5 tane yufka için kullandığım ölçüdür. Yufka sayısına göre ölçüyü siz belirleyin) İç Malzemesi5-6 tane patates ( Haşlanıp, rendelenecek )4-5 dal yeşil soğan,( İyice yıkandıktan sonra ince ince doğranacak)Yarım demet maydanoz,( İyice yıkandıktan sonra ince ince doğranacak)Tuz, karabiber, pulbiber Yapılışı Yufkaların her birini üçgen olacak şekilde dört eşit parçaya bölün.İç malzemeleri güzelce birbirine karıştırılacak.Parçalara böldüğünüz yufkalardan her birine teker teker tereyağı ve zeytinyağı karışımından fırça yardımı ile sürün.Patatesli iç malzemesinden müsait ölçülerde yufkaların geniş kenarına yayıp, yufkaları tomar şeklinde sarıp, kendi etrafında döndürerek sarın. Uç kısmını alt tarafa sıkıştırın.Bu şekilde sardığınız yufkaları yağlanmış tepsiye veya yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirdikten sonra, artan tereyağı ve zeytinyağı karışımından tüm yufkaların üzerine, fırça yardımı ile sürün. Bu işlemde yağınız yetmeyebilir. Yeniden ek tereyağı ve zeytinyağı hazırlayabilirsiniz. Yağı çok çok diye düşünmeyin, bu yağ sayesinde börekler kıyır kıyır oluyor.Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında börekler güzelce kızarana kadar pişirin ve mümkünse soğumadan servis yapın. Afiyet olsun.
|