Talaş Böreği Tarifi
Talaş Böreği Tarifi Malzemeler: -5 su bardağı un (yarım bardak açma payı ayrılacaktır.) -1 Büyük paket margarin (yumuşak, 250 gr.) -2 çay kaşığı tuz -3 çorba kaşığı yoğurt -1 çorba kaşığı sirke -3 çorba kaşığı zeytinyağ -1 bardaktan az su -1 yumurta sarısı (üzeri için) -Yarım kg. koyun kuşbaşı et (küçük doğranmış) -1 kaşık yağ -1 kaşık salça -1 soğan -Tuz ve karabiber Talaş Böreği Yapılışı: 1- Et, küçük doğranmış soğan, yağ ile kavrulur. Salça, konur, biraz karıştırılır. İki bardak kadar su konupet yumuşayıncaya kadar pişirilir. Biraz soğuyunca salçasından süzülür. 2- Dilber böreği hamuru aynen yapılır. 3- Son olarak 3 mm. inceliğinde açılıp 10- 12 cm parçalara kesilir. 4- Salçasından süzülen et hamurların ortasına konup bohça gibi kapatılır. Kat yeri alta getirerek tepsiye dizilir. (Et sıcak olmamalıdır.) 5- Üzerine yumurta sarısı sürülüp sıcak fırında pişirilir.
|