Kıymalı Kopartma Börek
MALZEMELER: Hamuru için:4 çay fincanı untuz, su1 p. kuru maya İç harcı için:2 adet patates1 adet kuru soğan200 gr kıyma1 tutam maydanoz Üzeri için:sıvıyağ2 aş k. yoğurt1 adet yumurta Kıymalı kopartma börek tarifiHamur yoğurma kabına sırası ile unu, tuz, maya ve su alınır yoğrulur. Kıvama gelince bir kenara alıp bekletilir.Bu arada iç harcını hazırlayalım. Tavaya kesme tahtasında incecik kıydığımız soğanı ve kıymayı alalım kavuralım. Üzerine haşlanıp rende yaptığımız patatesi ek edelim, bir iki karıştırıp tuzu ve baharatını ayarlayalım karıştırıp ocaktan alalım.Hamurdan bezeler koparalım, elimizle yuvarlayıp açalım ortasına iç koyalım kapatalım. Tepsiye dizelim üzerine bastıralım, yoğurtla karıştırdığımız yumurta sarısını, üzerine sürelim.180 derecelik ısıda üzerleri kızarana kadar pişirelim.İçine sevginizi katmayı unutmayınız.Afiyet olsun.
|