Kıymalı Pide
Kıymalı Pide Malzemeler: 5 su bardağı un2 buçuk su bardağı ılık suyarım paket maya2 tatlı kaşığı tuz2 aş kaşığı zeytinyağı İç harcı için: 300 gr yarım yağlı kıyma2 tane sivri biber2 tane domates1 tatlı kaşığı biber salçası2-3 aş kaşığı zeytinyağbaharat(kimyon,karabiber,pul biber)yarım demet maydanoztereyağkenarlarına sürmek için su Yapılışı: Hamur malzemeleri karıştırılıp yoğrulur...su gerekirse az daha eklenir...üzeri kapatılıp kabarmaya bırakılır...Bu arada iter robotta ister incecik doğrayarak domates biber ve maydanoz doğranır,kıyma ile karıştırılır.içine az zeytinyağı ek edilir..Baharat ilavesi ile harç hazırlanır.Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler alınır.Her beze uzunlamasına açılır...içine kıymalı harç her tarafına yayılır.Kenarlardan bir kaç santim içe doğru kıvrılır..Uzun tarafların uçlarından tutarak havaya kaldırılır ve hamur esnetilerek uzun bir şekil verilir...Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir.Üzerlerine tereyağ parçaları konur...Hamurun kenarlarına fırça ile su sürülür..(yağlı suda sürebilirsiniz)Önceden ısıtılmış 200 -210 dereceli fırında kenarlar kızarana kadar pişirilir..Fırından aldıktan sonra üzerine bez örterek biraz yumuşadıktan sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz.
|