Pirinçli Pırasalı Börek Tarifi
Pirinçli Pırasalı Börek Tarifi Malzemeler 4 tane yufka2 tane pırasa1 çay bardağı pirinç1 tane soğan100 gr. kıyma1 silme tatlı kaşığı tuz2 çay kaşığı karabiber2 çay kaşığı yenibahar1 tatlı kaşığı kırmızı biber3-4 aş kaşığı zeytinyağıSosu için1 su bardağı yoğurt1 çay bardağı zeytinyağı (Bardak tam dolu olmayacak)1 tane yumurta1 paket kabartma tozu YapılışıKuru soğanı yemeklik doğrayın.Yağda hafif çevirin.Kıymayı ekleyip rengi dönene kadar pişirin.İnce kıyılmış pırasaları ekleyip karıştırın. Hafif ateşte 20 dakika kadar soteleyin.Pirinci yıkayın. Üzerine sıcak su döküp hafif canlı kalacak şekilde haşlayın.Bir süzeğe döküp suyunu süzün.Pırasalı harca ek edin. Tuzunu ve baharatlarını ekleyip karıştırın.Sos malzemelerini çırpın. Yufkalardan birini serip üzerine sosdan gezdirin.Fırçayla her yerine yayın. Yufkaları zarf şeklinde katlayın.Zarf şekline gelen yufkayı artı şeklinde kesip, 4 küçük kare elde edin.Her karenin ortasına içten bir aş kaşığı koyup bohça şeklinde katlayın.Katlanan yer alta istikbal şekilde, hafif yağlanmış tepsiye yerleştirin.Üzerine kalan sostan sürün. Susamçörekotu serpip 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.Afiyet Olsun
|