Cam Kurabiye
Cam Kurabiye Malzemeleriçindekiler2 yumurta1 paket oda sıcaklığında margarin4 su bardağı un1 paket şeker (küçük bayram şekerleri)1 paket kabartma tozu1 paket vanilya1 su bardağı toz şekerTarif hazırlanışıUnu geniş bir kaba eleyin.Ortasına bir çukur açın ve tüm malzemeleri ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edilene kadar yoğurun.Tezgaha un serpin ve hamuru 2 cm kalınlığında açın, kurabiye kalıbı yardımıyla şekil verin.Ortasına bir pencere açın (Şişe ağzı, gazoz kapağı kullanılabilir.) ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.Şekerleri 2-3 parçaya ayrırarak kurabiyenin ortasındaki boşluğa yerleştirin.180 radde önceden ısıtılmış fırında kağıttan ayrılacak hale gelene kadar yaklaşık 15.20 dk. pişirin.15 dk.kadar soğumasını bekleyin. Ve servis tabağına alın.Afiyet olsun.
|