Sütlü Ekmek
Sütlü Ekmek Malzemeler:* 3/4 su bardağı süt* 1/4 su bardağı su* 2 tatlı kaşığı toz şeker* 1,5 aş kaşığı tereyağı* 3 1/4 su bardağı ekmek unu (ben ak kepekli un kullandım)* 1,5 tatlı kaşığı tuz* Yarım tatlı kaşığı instant maya Hazırlanması:* Makineye sütü ve suyu koyun. Unu sıvıların üzerini tamamen kaplayacak şekilde serpin.* Tuz, şeker ve tereyağını kabın farklı köşelerine koyun.* Unun ortasını hafifçe açarak (ancak suya ulaşmayacak şekilde) mayayı ortaya dökün.* Normal ekmek pişirme konumu (1.ayar), medium crust, 1.5 lb ağırlığını seçin.* Yaklaşık 3 saat sonra (2:53 dak) kabıyla birlikte ekmeği makineden alın.* Biraz soğuduktan sonra kabından çıkartın (soğumadan keserseniz ekmeğiniz ufalanabilir).
|