Zeytinli Ve Kekikli Ekmek
Zeytinli Ve Kekikli Ekmek Malzemeler:* 2 aş kaşığı sızma zeytinyağı* 2 aş kaşığı tereyağı, erimiş* 3 3/4 kap un* 1/4 kap süt tozu* 1 aş kaşığı toz şeker* 1 1/2 tatlı kaşığı tuz* 1 tatlı kaşığı pul biber (ben isot kullandım)* 1 tatlı kaşığı kekik* 1 1/4 kap ılık su (bulunduğunuz yer nemli ise suyu 1 kap kullanabilirsiniz)* 1 1/4 tatlı kaşığı instant maya (ya da 2,5 tatlı kaşığı toz maya)* 1 kap doğranmış kara veya biberli yeşil zeytin Hazırlanması:* Zeytinyağını ve pul biberi bir tavada karıştırıp kısık ateşte 4-5 dakika ısıtın.* Isınınca kekiği ekleyip ılıtın ve erimiş tereyağını ek edin.* Süt tozunu ılık su ile karıştırın.* Ekmek makinesine sırasıyla süt tozu eklediğiniz suyu, kekikli ve biberli yağ karışımını, unu, tuzu, şekeri ve mayayı ekleyin (un, süt yağ karışımının üzerini tamamen örtsün, tuz ve şekeri unun kenarlarına serpin, maya suya veya tuza değmesin).* Makineyi 1 numaralı (normak ekmek) ayarda 3 saatte pişecek şekilde ayarlayın.* Yarım saat sonra uyarı sesi gelince zeytinleri ek edip pişirmeye devam edin.* Ekmeğiniz pişince fırın telinin üzerinde tamamen soğumasını sağlayın.
|