Pırasalı Bonbonlar Tarifi
Pırasalı Bonbonlar Tarifi Malzemeler2 tane pırasanın ak kısmı6 tane milföy hamuru2 çorba kaşığı ak peynirYarım çay kaşığı karabiber6 dilim jambon ya da salam1 tane yumurtanın sarısı Pırasalı Bonbonlar Yapılışı PIRASALARIN ak kısmını 5'er cm uzunluğunda keserek 6 parça elde edin. Pırasaları 10 dakika haşlayın. Ak peyniri ufalayıp, yarım çay kaşığı karabiberle karıştırın. Pırasaların suyunu süzün. Bir pırasa parçasını uzunlamasına kesin. 1 Içine ak peynir yerleştirin. 2 Peynirli pırasayı ince kesilmiş jambon ya da salama sarıp, milföyün üzerine koyun. Hamurun kenarını iyice bastırarak kapatın. 3 eker formu kazandırmak için, hamurun iki ucunu elinizle bastırarak şekil verin. Paket telleriyle ya da alüminyum folyo parçalarıyla bağlayın. Kalan malzemeyi de aynı şekilde tamamlayın. Üzerlerine yumurta sarısını sürüp, arzuya göre susam ya da çörekotu serpin. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirin. Telleri çıkarıp, kenarlarını pırasanın yeşil kısımlarıyla bağlayarak ılık ya da sıcak servis yapın.
|