Krem peynirli ve domatesli galette
Krem peynirli ve domatesli galette malzemeleriHamuru için1 1/4 su bardağı un1 çay kaşığı tuz113 gr tereyağı (soğuk ve küp doğranmış)2~3 aş kaşığı soğuk su4~5 dal taze kekikİç harcı için200 gr krem peynir125 gr kiraz domates3 taze soğan1 aş kaşığı zeytinyağıTuzKarabiberKenarları için1 yumurta sarısı Hamur için un, tuz ve tereyağını mutfak robotunda ekmek kırıntısı haline gelinceye kadar karıştırın. Soğuk suyu kaşık kaşık ekleyip karıştırmaya devam edin. Hamuru mutfak robotunun haznesinden alıp taze kekik yapraklarını ekleyerek yoğurun. Hamuru streç filme sararak 30 dakika buzdolabında bekletin. Hamuru yağlı kağıt arasında merdane ile açın. Kenarlardan dört parmak kalınlığında boşluk bırakarak krem peyniri hamurun üzerine yayın. Kiraz domatesleri ortadan ikiye kesip bir kaseye alın. Tuz, karabiber, doğranmış taze soğan ve zeytinyağı ile karıştırıp krem peynirin üzerine dizin. Kenarlarda kalan hamuru domateslerin üzerine doğru kapatın ve üzerine yumurta sarısı sürün. 180 radde fırında kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın.Krem peynirli ve domatesli galette artık hazır, afiyet olsun.
|