Sebzeli Gül Böreği Tarifi
Sebzeli Gül Böreği Tarifi [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] MALZEMELER 1 çay bardağı süt1 çay bardağı yoğurt1 çay bardağı zeytinyağı1 çay bardağı ılık su4 buçuk su bardağı kadar unYarım paket kabartma tozu1.5 tatlı kaşığı tuz İÇ HARCI İÇİN750 gr. ıspanak1 su bardağı katı ak peynir / çökelekYarım demet dereotu, yarım demet maydanozKarabiber, pulbiberIspanağı ovmak için 1.5 tatlı kaşığı tuz YUFKALARA SÜRMEK İÇİNZeytinyağı ÜZERİ İÇİNSıvı yağYoğurt Sebzeli Gül Böreği TarifiSıvı malzemeleri derin bir kabın içerisinde karıştırın.Yumuşak bir hamur için unu bardak bardak boşaltın ve yoğurun.Yumuşak bir hamur hazırladıktan sonra hamuru 6-7 bezeye ayırın.Üzerlerine havlu bir bez örterek yarım saat kadar dinlendirin.Bu arada iç malzemesini hazırlayın; ıspanağı bol suda yıkayın.İnce ince doğrayın.Tuzunu serpiştirip eliniz ile ovun.Suyunu eliniz ile sıkarak çıkarın.Maydanoz ve dereotunu ince ince doğrayın.Üzerine peyniri rendeleyin.Baharatlarını da atarak karıştırın.Bezeleri unlayarak açabildiğiniz kadar açın.Yufkanın üzerini yağlayın.4 parçaya ayırın.Parçaların uzun kenarına hazırladığınız iç harcından koyarak kendi etrafında döndürerek gül şeklini verin.Yağlanmış tepsiye dizin.Her bezeye ve yufkaya aynı işlemi uygulayın.Üzerlerine yoğurt ve zeytinyağı karışımından sürerek fırına sürün.Börekler kızardıktan sonra fırından çıkarın ve üzerini havlu ile örterek dinlendirin.Afiyet olsun…
|