Milföy Pastacıkları
Milföy Pastacıkları Malzemeler:6 tane milföy hamuru1 paket kremşanti1 paket çikolata sosuisteğe göre çikolata yada meyvekiraz şekerlemesisüt Yapılışı:Milföy hamurlarını dolaptan çıkartın ve yumuşaması için biraz bekleyin, yumuşayan milföyleri bıçakla 4 parçaya ayırın (yada benim gibi kurabiye kalıpları ile kesebilirsiniz),Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine 1 er cm. aralıklarla dizin, 180 radde önceden ısıtılmış fırında hafifçe kızarana kadar pişirin.Milföyler pişerken kremşantiyi 1 su bardağı sütle yüksek devirde katı bir kıvama gelene kadar (yaklaşık 8-9 dakika) çırpın ve streç filmle kapatıp buzdolabında dinlendirin.Çikolata sosunu 2,5 su bardağı sütle çırparak koyulaşana kadar pişirin ve ocaktan alın, arada sırada karıştırarak soğutun.Pişen milföyler soğuyunca enine 2′ye bölün, krema sıkacağına doldurduğunuz yada kaşıkla aldığınız kremlantiyi milföylerin arasına doldurun üzerine meyve yada çikolata koyarak kapatın.Milföy pastalarınızı servis tabağına alın üzerini kalan kremşanti ile süsleyin, çikolata sosu gezdirin. Kiraz şekerlemesi yada taze meyvalar ile süsleyerek servis yapın.
|