Mahlepli Halkalar
Mahlepli Halkalar Malzemeler 3 su bardağı un125 gr eritilip soğutulmuş tereyağı2 çorba kaşığı zeytinyağı1 tatlı kaşığı mahlep1 çay bardağı su1 çay kaşığı tuz Tarif Unun ortasını havuz gibi açın içine tereyağı,sıvıyağ,mahlep,su ve tuzu ek edin.Hamur ele yapışmayacak hale gelsin düz ve unlu bir yüzeyde 15 dak daha yoğurun.Ceviz büyüklüğünde parçalar koparın 10 cm uzunluğunda tomar yapın.Rulonun iki ucunu birleştirip halka şekli verin ve yağlanmış fırın tepsisine aralıklı dizin.Önceden ısınmış 160 radde fırında 15 dak pişirin.Üzerine yağlı kağıt veya alüminyum folyo kapatıp 10 dak daha pişirin.Soğuduktan sonra servis yapın.
|