Keşan Böreği Tarifi
Keşan Böreği Tarifi MALZEME LİSTESİ 3 tane hazır yufka1 su bardağı sıvı yağ İç Malzeme Listesi: 1 kg rendelenmiş tatlı balkabağı 1 su bardağı toz şeker 1 tatlı kaşığı toz tarçın 1-2 su bardağı küçük çekilmiş koz içi Keşan Böreğinin YapılışıBöreğimizin iç harcı için balkabaklarının kabuklarını soyup rendeliyoruz.Rendelenmiş balkabaklarının üzerine toz şekerini serpiyoruz.Kırılmış cevizlerini de şekerin üzerine atıyoruz.Toz tarçınıda serpip hepsini karıştırıyoruz.Yufkayı tezgaha serip bol yağ ile yağlıyoruz.Üzerine hazırladığımız balkabaklı iç harcından bolca her yerine serpiştiriyoruz.Bir ucundan başlayıp yufkamızı tomar şeklinde sarıyoruz.Dört parmak genişliğinde tomar böreğimizi kesiyoruz.Yağladığımız fırın tepsisinin içerisine kestiğimiz ruloları aralıklarla yerleştiriyoruz.Diğer yufkayıda aynı şekilde yapıp hazırlıyoruz.Üzerlerine yine yağ sürüyoruz.Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.Üzeri kızarınca fırından çıkarın.Börekleriniz soğumaya yakın üzerine pudra şekeri dökün.Keşan böreğiniz servise hazırdır, sevdiklerinize ikram edebilirsiniz.Afiyet Olsun.
|