Pırasalı Rulo Böreği Tarifi
Pırasalı Tomar Böreği Tarifi 3 büyük bardak un1 orta boy kaşık tuz1,5 su bardağına yakın su1 büyük kaşık zeytin yağı İç Harcı: 750 gr kadar pırasa 2 avuç kadar kuş üzümü ve çam fıstığı 2 büyük kaşık zeytin yağı 1 büyük kaşık biber salçası 100 gr kuzu eti veya dana eti satır kıyma şeklinde Tuz ve karabiber Üzeri İçin: 1 tane yumurta sarısı Çörek otu Pırasalı Tomar Böreğinin Yapılışı : Böreğimizin hamuru için unu çukur bir kabın içerisine koyuyoruz.Tuzunu serpip ılık su ve yağını ekleyerek hamuru yoğuruyoruz.Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz.Hamurumuz dinlenirken iç harcına başlıyoruz.Pırasalarınızı güzelce yıkadıktan sonra ince ince doğruyoruz.Tavaya sıvıyağ döküp kızdırdıktan sonra pırasaları içerisine atıp kavuruyoruz.İçerisine etimizi de ekleyip beraber iyice kavuruyoruz.Çam fıstığı, tuz ve kuş üzümünü de ekliyoruz.Salçayı ekleyip tüm malzemeyi harmanlıyoruz.Ocağın altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.Dinlenen hamurumuzu zeytinyağı yardımı ile tezgahta ince ve geniş olarak açıyoruz.İç harcımızdan hamurun içerisine bolc serpiştiriyoruz.Hamuru katlayarak tomar şekline getiriyoruz.Bıçak yardımı ile istediğiniz büyüklükteki parçalara ayırıyoruz.Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otuyla süslüyoruz.Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında böreğimizin üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.Böreğiniz servise hazırdır.Afiyet vitamin olsun..
|